Podloge za igru

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Brendovi
Prikažite više
Veličina
Kolekcije
Prikažite više
Cijena
44 proizvoda
Sačuvano u omiljne
Podloga za igru ​​je šarena i privući će pažnju vaše bebe. Tokom igr...
50,92 KM
Ušteda 15%
59,90 KM
Sačuvano u omiljne
Podloga/kamp za igru ​​je šarena i privući će pažnju vaše bebe. Podloga z...
77,95 KM
Ušteda 40%
129,91 KM
Sačuvano u omiljne
Podloga za igru ​​je šarena, zanimljiva i privući će pažnju vaše bebe. To...
Sačuvano u omiljne
Podloga za igru Ocean  Podloga za igru je šarena, zanimljiva i privuc...
42,41 KM
Ušteda 15%
49,90 KM
Sačuvano u omiljne
Podloga za igru ​​je šarena, smiješna i privući će pažnju vaše beb...
Sačuvano u omiljne
Podloga/šator za igru ​​je šarena i privući će pažnju vaše bebe. P...
77,95 KM
Ušteda 40%
129,91 KM
Sačuvano u omiljne
Šarena podloga s mnoštvom aktivnosti koje dijete može raditi s roditelj...
Sačuvano u omiljne
Edushape Crawl N' Play je meka, dvostrana vodonepropusna podloga, izrađena od ekolo...
87,91 KM
Ušteda 20%
109,90 KM
Sačuvano u omiljne
BBO sklopiva prostirka za igru ​​(sa dva lica) - 180x200x1cm Prenosiv i vrlo praktič...
79,91 KM
Ušteda 20%
99,89 KM
Sačuvano u omiljne
BBO sklopiva prostirka za igru ​​(sa dva lica) - 180x200x1cm Prenosiv i vrlo praktič...
79,91 KM
Ušteda 20%
99,89 KM
Pročitajte

Podloge za igru

Beba stara par mjeseci i dalje spava 12 do 16 sati dnevno tako da vrijeme kada je budna treba iskoristiti na  najbolji mogući način. U tom uzrastu okretanje beba na stomak je od veoma velike važnosti za razvoj motornih funkcija. Sama borba sa gravitacijom učiniće da joj mišići vrata i ruku, iz dana u dan jačaju, a svakako tu je i pravilan razvoj ramenog pojasa i trbušnih mišića.

Za početak dovoljno je da beba bude u položaju na stomaku tri do pet minuta dnevno i najbolje bi bilo da bude položena na Vaš trbuh. Kada beba vremenom ojača, i produži vrijeme boravka na trbuhu najbolje će biti da joj obezbjedite podlogu za igru. Može da se dogodi da beba u početku odbija svoju podlogu za igru. Probajte da legnete pored Vaše bebe na podlogu za igru, a ona će  vrlo brzo shvatiti da to otvara bezbroj novih i drugačijih načina zabave i otvara sasvim nove svjetove.

Pri odabiru podloge za igru, bez obzira o kom se uzrastu djeteta radi, bezbjednost mora da Vam bude na prvom mjestu. Materijali od kojih su izrađene prostirke za igru moraju da budu neporozni i dobro prošiveni, ukoliko se radi o djelovima koji su izrađeni od platna. Naročito kod prostirki za igru koje će koristiti bebe nekoliko  mjeseci stare, ne bi smjeli da vire nikakvi končići, neprošiveni i neobrađeni djelovi materijala i slično. U toj dobi, djeca veoma često imaju potrebau da svaki predmet koji uhvate ručicama, stave u usta.

Kada kupujete prostirku za igru, obavezno se raspitajte i od kojih je materijala sačinjena, kao i da li postoje sertifikati koji garantuju bezbjedan hemijski sastav materijala od kojih je načinjena prostirka za igru. Prostirka ne bi trebala sa bude napravljena od materija koje su na listi opasnih materija za djecu i odrasle.

Nije rijetka pojava da podloge za igru koje Vam se na prvu učine zanimljivim ne  predstavljaju najefikasnije rešenje. Kada birate podlogu na kojoj će Vaša beba provoditi vrijeme trebalo bi, prije svega, da uzmete u obzir starost bebe. Za bebe koje još uvek samostalno ne sjede najbolje su one podloge za igru sa mekim lukovima i ugibnim djelovima. Poželjno je da postoje igračkice interakcije, bilo da bebu okrenete na leđa ili na stomak. Na gornjoj strani, okačene o mekane lukove, visile bi različite, najčešće plišane, igračke, dok bi sa donje strane, tj. prostor u koji bi beba gledala kada se okrene na stomak, bili različiti crteži, jarkih boja i reljefastih struktura. Za bebu koja je dovoljno ojačala svoju muskulaturu pa može da sjedi, pogodnije su one podloge za igru koje sa svih svojih strana imaju ogradice. Takva konstitucija podloge za igru će sprječavati djete da otpuzi ili se otkotrlja van prostora podloge. Vrlo često u sklopu prostirki za igru dolaze i dodaci u vidu loptica različitih boja i veličina. Za početak bebi koja ima tek nekoliko mjeseci dovoljno je ostaviti jednu do dvije loptice za igranje, dodatnu zabavu i učenje. Za djecu preko godinu dana preporučuju se sunđeraste ili gumene podloge za igru , najčešće sastavljene iz djelova koje liče na puzle. Takve podloge za igru veoma često imaju zasebne djelove u vidu brojeva, slova ili kontura životinja. Kod ovakvih vrsta podloga, sastavljenih iz djelova, vodite računa o veličini tih djelova. Djeca su po prirodi radoznala i dok trepnete, neki od tih djelova može im se naći u ustima.  Danas postoje i podloge za igru, za malo stariju djecu koja su oslikana različitim temama, pa tako mogu da sadrže scene prašume ili oslikanu trkačku stazu ili scene sa farme. Interaktvne su i mogu duže vreme zaokupiti pažnju Vašeg mališana.

Za koju god uzrast djeteta da kupujete kod nas možete pronaći podloge za igru najpoznatijih svjetskih proizvođača. Posjetite naše objekte i našu onlajn ponudu i uvjerite se u kvalitet koji nudimo. Naša korisnička podrška je tu da Vam odgovori na sva pitanja i razreši sve nedoumice. Obezbjedite svom djetetu podlogu za igri u kojoj ćete, sigurni smo,  i Vi uživati.