Tute

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Brendovi
Veličina
Kolekcije
Prikažite više
Cijena
16 proizvoda
Sačuvano u omiljne
Tute 78127
Informacije o proizvodu: anatomski oblik funkcija protiv klizanja visok i udoban n...
19,90 KM
Sačuvano u omiljne
Tute 78120
Na ovoj vrsti tute, Vaše dijete može sigurno sjediti! Zahvaljujući fun...
19,90 KM
Sačuvano u omiljne
Tute 78129
Svi počeci su teški. Ewa cini stvari malo lakšim: Adapter za WC dasku&nbs...
19,90 KM
Sačuvano u omiljne
Tute 78124
Na ovoj vrsti tute, Vaše dijete može sigurno sjediti! Zahvaljujući fun...
19,90 KM
Sačuvano u omiljne
Tute 78134
Jednom davno biješe pelena! kasimir tuta za bebe 4u1 je tron ​​koji ra...
64,90 KM
Sačuvano u omiljne
Tute 73301
10,60 KM
Sačuvano u omiljne
Tute 73301-01
10,60 KM
Sačuvano u omiljne
Tute 73301-02
10,60 KM
Sačuvano u omiljne
Tute 73303
8,10 KM
Sačuvano u omiljne
Tute 73303-01
8,10 KM
Sačuvano u omiljne
Tute 73303-02
8,10 KM
Sačuvano u omiljne
Tute 73303-03
8,10 KM
Sačuvano u omiljne
Tute 73302
14,90 KM
Sačuvano u omiljne
Tute 73302-01
14,90 KM
Pročitajte

Tute

Dragi roditelj, koji god trenutak da odaberete za odvikavanje od pelena i privikavanje na tutu najvažnije je da je dijete fizički i emotivno spremno. Prelazak da pelena na tutu je stvar koju bi trebalo da uradi zbog svog osamostaljivanja i poboljšanja kvaliteta svog života.

Kada dođe vrijeme za privikavanje na tutu roditelji veoma često imaju dilemu koja bi tuta bila najpogodnije i najprivlačnija njihovom mališanu da je što prije prihvati i počne da je koristi. Hoćete li se opredijeliti za klasičan model noše ili ćete se odlučiti da svom djetetu kupite model s određenim funkcijama, zavisi isključivo od vas i želja i potreba vašeg djeteta. Da bi privoljeli djecu i učinili ih interesantnim, proizvođači tute danas prave s različitim funkcijama. Tako imamo muzičke tute koje nakon „obavljenog posla“ dijete nagrade prikladnom muzičkom numerom, ili aplauzom ili zvukom puštanja vode u toaletu. Određene tute mogu da imitiraju zvuke automobila ili životinja i one su pogodne za privikavanje jer će biti interesantne djeci i ona će se duže vrijeme zadržavati na njima i u njihovoj blizini.

Iako su tute standardizovanih veličina, ne bi bilo loše da prilikom kupovine poredite modele nekoliko proizvođača. Kada ih kupujete povedite dijete sa sobom. Neka ono samo odabere svoju tutu. To će biti još jedan korak u nizu koji će vas odvesti u pravom smjeru prilikom privikavanja djeteta na tutu.

Nevidljiva starosna granica koja je postavljena za prelazak djeteta na tutu je dosta pomjerena. Razlog tome je najvjerovatnije i pojava jednokratnih pelena. Dok su se djeca rođena polovinom prošlog vijeka na tutu navikavala već poslije navršenih nekoliko mjeseci života, danas je ta granica pomjerena i do druge, treće, pa i četvrte godine života. 

Kada je pravo vrijeme za početak korišćenja tute?

Privikavanje djeteta na nošu individualna je i za roditelje i za djecu. Zašto? Prije svega, svaki roditelj trebalo bi da po gestikulaciji svog djeteta pretpostavi koji je trenutak najpogodniji da svog mališana upozna s navikom korišćenja tute. Koliko god da ste truda uložili u proces upoznavanja i privikavanja na tutu, ono se neće ostvariti sve dok dijete samo ne bude spremno i dok u njemu ne sazri svest o potrebi prelaska s pelena na nošu.

Dijete će u jednom trenutku postati svjesno svojih fizioloških potreba  i od tog momenta će roditeljima jasno davati znake kada želi da obavi svoji fiziološku potrebu. Po roditelje će biti olakšan ovaj proces ukoliko dijete već umije verbalno da se izrazi da li želi tutu i šta želi da radi sa njm. Tada će roditelj biti u mogućnosti da svom djetetu odgovori i pravilno ga usmjeri. Ukoliko dijete još uvijek ne umije da kaže da li mu se piški ili kaki tu su i neverbalni znaci kojima će mami i tati dati do znanja šta, u stvari, želi da radi s tutom.

Period odvikavanja od pelena i navikavanja na tutu je prvi korak ka osamostaljivanju djeteta. I baš iz tog razloga veoma je individualno. Svako dijete će prepoznati i odabrati svoj trenutak da počne da koristi tutu.

Veliki izbor tuta, živih boja i najrazličitijih oblika, kao i muzičke tute, čekaju vas u našim prodavnicama i na našoj internet stranici. Neka izbor tute bude zajednička odluka vašeg djeteta i vas. Na taj način početak ovog procesa u životu svakog djeteta pretvori će te u jedan divan i nezaboravan događaj.