Jastuci i pozicioneri

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Brendovi
Veličina
Kolekcije
Prikažite više
Cijena
35 proizvoda
Sačuvano u omiljne
Djeca zaslužuju najbolje, zato vam predstavljamo jastuk Babymoov Cosymat!
Sačuvano u omiljne
Udoban jastučić za glavu koji čuva lijepi okrugli oblik potiljka.
Sačuvano u omiljne
Babymoov jastučić za spavanje namjenjen je bebama od rođenja. Gornji dio jastuka ...
Sačuvano u omiljne
Potpora za bebe u ležećem položaju za pravilan razvoj
139,90 KM
Sačuvano u omiljne
Jastuk za vrat izrađen je od mekanih materijala na dodir, ukrašen Disneyevim lik...
29,90 KM
Sačuvano u omiljne
Jastuk za vrat izrađen je od mekanih materijala na dodir, ukrašen Disneyevim lik...
29,90 KM
Sačuvano u omiljne
Ergonomski jastuk neodoljivog oblika, pogodan je za bebe od 0-6 mjeseci dizajniran...
23,90 KM
Sačuvano u omiljne
Mekana i hipoalergena ergonomska podloga od memorijske pjene, izrađen od vrhunskog ...
23,90 KM
Sačuvano u omiljne
Kikka boo jastuk za spavanje/dojenje • Multifunkcionalni proizvod koji će trudnic...
Sačuvano u omiljne
Vrijeme je za dojenje i beba je spremna za prijeko potreban obrok. Uz jastuke za dojilj...
69,90 KM
Sačuvano u omiljne
• Multifunkcionalni proizvod - pruža podršku majci tokom trudnoće; mož...
69,90 KM
Pročitajte

Jastuci i pozicioneri

Rođenjem beba postaje glavna preokupacija roditelja. Da li je gladna, da li je žedna, da li joj je udobno, da li smo joj dovoljno osigurali životni prostor? Sve su ovo pitanja koja svaki roditelj postavlja sebi. Imajući u vidu da beba u prvoj godini svog života najviše vremena provodi veoma je važno osigurati joj dobar dušek, u prvim mjesecima odgovarajući pozicioner, prijatnu posteljinu i kada za to dođe vrijeme i odgovarajući jastuk.

Jastuk za bebe

Bebama do nekog devetog mjeseca života jastuk uopće neće biti potreban. Biće dovoljno da bebi ispod glavice stavite čistu i ispeglanu pamučnu pelenu ili čistu i ispeglanu praznu jastučnicu. Međutim i kada počne da spava na jastuku, mora će te osigurati specijalni jastuk samo za bebu. Kod male djece glava je nesrazmjerno veća u odnosu na trup i širinu ramena. Takva konstitucija tijela u tom dobu zahtjeva da jastuk za bebu u uzrastu kada tek kreće da spava na njemu bude ravan i tanak. Ovakav jastuk treba koristiti do navršene druge godine života mališana. Ako ustanovite da djetetu prija spavanje na ovakvom jastuku slobodno nastavite s korištenjem. Tanak i ravan jastuk  za uzrast do druge godine života bebe neophodan je kako ne bi došlo do nepravilnog razvoja kičmenog stuba, i kompletne muskulature tijela. Bebe se rađaju s potpuno ravnom kičmom i sve kasnije nepravilne fiziološke promjene i velikoj mjeri proizvod su spavanja na neodgovarajućem jastuku u ovom razdoblju života.

Osim što je neophodno da jastuk za bebu bude ravan površina jastuka na kojoj će beba polagati glavu i lice mora da bude izrađen od neklizajućih materijala. Jastuci za bebe koje možete pronaći u našim radnjama, ali i u našoj internet ponudi štiti oblik nježne glavice vaše bebe i smanjuje pritisak na stražnji dio djetetove glave te za 50%  povećava potporu, poboljšavajući udobnost i položaj beba. Materijali od kojih jastuk za bebe treba da bude napravljen mora da dozvoli nesmetani protok vazduha i da onemogući zadržavanje toplote.

Kod prvog jastuka za bebe koji se kupuje negdje oko devetog mjeseca bebinog života važno je i na koji način se održava. Zbog lakoće održavanja ne bi bilo loše odlučiti se za model koji se može prati u mašini za veš prema specifikacijama proizvođača. Isto tako važne su i dimenzije jastuka koji planirate da kupite za svoju bebu. Osim što mora da se uklapa u dimenzije dječjeg kreveta,  jastuk mora da bude kompatibilan i s jastučnicom. Ne bi smelo da bude slobodnih nepopunjenih krajeva jastučnice, niti bi trebalo da bebin jastuk bude premali u odnosu na jastučnicu koju ste mu namijenili. 

Pozicioneri

Ovaj komad opreme za bebe može da se koristi bukvalno od bebinog rođenja. Pozicioneri predstavljaju posebnu vrstu jastuka za bebe koji sprečavaju da se beba suviše okreće i meškolji tijekom spavanja. Tkanina koja je na dnu povezana je s dva viša jastuka dimenzijama prilagođenih bebinom tijelu. Kada stavljate bebu da spava u pozicioner možete da budete sigurni da će biti sigurna u svom krevecu i osigurana od nebezbednih položaja koje beba može da zauzme. Postoji više vrsta pozicionera. Ukoliko ste aktivan roditelj i dosta vremena s bebom provodite napolju ne bi bilo loše opredijeliti se za pozicioner koji će se uklapati i u dimenzije bebinih kolica.

Pozicioneri takođe kao i jastuci trebali bi biti izrađeni od materijala koji se jednostavno i lako održavaju te koji su prijatni na dodir i dozvoljavaju koži da diše. Ovi dijelovi opreme za bebe se koriste do nekog šestog mjeseca života, odnosno do perioda kada bebi ojačaju vratni mišići i polako krene da kontroliše okretanje glave.