Društvene igre i puzle

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Brendovi
Prikažite više
Veličina
Kolekcije
Prikažite više
Cijena
34 proizvoda
Sačuvano u omiljne
33,70 KM
Ušteda 20%
42,12 KM
Pročitajte

Društvene igre i puzle

Svako vrijeme nosi svoje. Dječja igra i razonoda se u velikoj mjeri razlikuje u odnosu na zabavu koju su upražnjavali njihovi roditelji. No čini se da se igranje društvenih igara i slaganje puzli i dalje visoko kotira kada je izbor zabave u pitanju.

U našim radnjama ali i u našoj onlajn ponudi možete pronaći izuzetno raznovrstan izbor društvenih igara i puzli za djecu. Tu su puzzle namijenjene djeci uzrasta 3+ pa pa do puzli koje mogu i odraslima da zadaju glavobolje prilikom sastavljanja. Društvene igre poput Rizika, Monopola, Tvistera odlična su zabava za cijelu porodicu.

Igrajte se društvenih igara sa svojom djecom

Kada su u pitanju društvene igre često se postavlja pitanje kako odabrati pravu društvenu igru za svoje dijete. Da li je važan samo uzrast ili su podjednako važna i interesiranja samog djeteta? Odgovori na ova i slična pitanja nisu univerzalni. Sve zavisi od samog djeteta.

Veoma je važno da kada svome mališanu kupujete neku društvenu igru obratite pažnju za koji je uzrast ona namijenjena. Igre za one nešto mlađe pružaju mogućnost da uz pomoć svoje brzine i spretnosti izvojevanu pobjedu. Društvene igre koje imaju za cilj da izbjegavanjem neke nevolje ili prepreke dođete do cilja takođe su veoma popularne kod djece mlađeg uzrasta.

Interesiranje djece je takođe od velike važnosti posebno ako je to prva društvena igra s kojom će vaš mališan biti u kontaktu. Ukoliko voli Dinosauruse ne bi bilo loše da prvi Ne ljuti se čovječe bude sa figuricama koje će biti u obliku dinosaura.

Igranje društvenih igara je veoma dobro za djecu. Prije svega kroz igranje ove vrste igara za djecu ona uče boje, oblike, razvijaju se fine motoričke vještine te koordinacija oko-ruka. Kroz društvene igre djeca razvijaju strpljenje, koncentraciju, jačaju samopouzdanje kada pobjeđuju i izgrađuju svoj karakter kada gube. Djeca ne vole da gube. Učenje da prihvate poraz jedna je od važnijih lekcija koju roditelji kroz igranje društvenih igara mogu da nauče svog mališana. Kroz društvene igre djeca će vremenom poboljšavati svoj fokus i oštrinu misli. Najnovija istraživanja pokazuju da igranje društvenih igara naročito kod mlađe djece smanjuje stupanj frustracije prilikom neuspjeha.

I naravno pitanje koje muči sve roditelje kada stignu do faze odrastanja u kojoj će igrati društvene igre sa svojom djecom je i to da li je pedagoški pustiti dijete da nekada pobjedi. Odgovor je – DA. Pustite ga, ali ne uvijek. Procijenite na osnovu događanja tog dana koliko bi mu značilo da ostvari makar jednu pobjedu tog dana.

Puzle - zabava za cijelu porodicu

Slaganje puzli je zabava koju upražnjavaju ljudi od 3. do 103. godine života. Nesvakidašnji predjeli, scene iz života, ali i nezaboravni trenuci iz omiljenih crtanih i dječjih  filmova.

Djeca ali i odrasli naprosto obožavaju puzle. Svako slaganje puzli predstavlja pravi izazov kome se djeca iznova i iznova vraćaju. Puzle za djecu možemo razvrstati u nekoliko kategorija prema uzrastu djeteta kome je slaganje slagalica namijenjeno.

Slagalice za djecu uzrasta do dvije godine su veoma često izrađene od veoma čvrstog kartona presvučenog nepropusnom folijom. Najčešće su oslikani slikama životinja, brodova, automobila i slično. Za bebe uzrasta do godinu dana puzle su sastavljene najviše do četiri dijelova. Puzle koje koriste djeca uzrasta do dvije godine po pravilu imaju najviše dvanaest dijelova. Slagalice za djevojčice i dječake koji imaju tri, četiri ili pet godina imaju do 100-tinjak dijelova, a motivi koji se najčešće nalaze na njima su motivi iz popularnih dječjih crtanih filmova i serija. Za stariju djecu puzle se mogu naći od 150 i više dijelova. Najčešći motivi koji se nalaze na ovim slagalicama su edukativne prirode.

Slaganje puzli kao i igranje društvenih igara  kod djece podstiču kreativnost i maštovitost. Razvijaju strateško razmišljanje i zaključivanje. Takođe uče djecu da razvijaju timski duh i prihvaćaju prijedloge i sugestije starijih i iskusnijih igrača.