Najčešća pitanja

Da, plaćanje karticama je 100% sigurno. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, UniCredit Bank Banja Luka, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke.
Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana upotrebom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korišćenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka.
Prilikom plaćanja karticom, iznos narudžbe se samo rezerviše na kartici i ne skida se dok naši zaposleni ne potvrde sve stavke na Vašoj narudžbi i potvrde narudžbu (ili naprave promjene u dogovoru sa kupcem u slučaju nekih odstupanja).
 

Moguće je izvršiti narudžbu kao neregistrovani kupac.

Moguće je poručiti pozivom na broj telefona 051/300-344, ili porukom na viber broj 066/826-479.
Potrebno je samo da navedete koje proizvode želite poručiti i da ostavite svoje podatke;
ime i prezime, adresa i grad preuzimanja i kontakt telefon.

Možete otkazati porudžbinu u roku od 30 minuta nakon poslane porudžbine. U mailu potvrde porudžbine kliknite na link poništite porudžbinu. Ukoliko je istekao ovaj rok, narudžbu možete otkazati telefonskim pozivom na broj telefona 066/826-479 ili slanjem e-maila na online@bojprom.com  sa brojem narudžbe koju želite da otkažete.

Na webshopu moguće je plaćanje na rate bez kamata i naknada do 12 mjesečnih rata za korisnike Visa Classic, MasterCard/Visa revolving i Zlatna Visa kartica UniCredit Bank d.d.

U našim radnjama moguće je kupiti na rate putem kreditnih kartica do 12 rata (Raiffeisen Bank, UniCredit i Nova Banka) ili možete kupiti na rate putem sindikalnih kredita do 4 rate bez kamata i naknada.
 

1. Da biste započeli registraciju, potrebno je da kliknete na dugme koje otvara meni sa opcijama.
2. Registraciju započinjete klikom na link "Registrujte se" u meniju.
3. U prozoru za registraciju unesite svoje podatke i kliknite na dugme Registracija.
4. Nakon potvrde, dobićete obavještenje o započetom procesu registracije. Na email adresu koju ste naveli prilikom registracije dobićete instrukcije za kompletiranje procesa registracije. 
5. Pronađite mail koji ste dobili od nas i kliknite na odgovarajući link unutar njega. 
6. Prikazom strane sa linka završavate proces registracije. Na mail ćete dobiti potvrdu o uspješnoj registraciji i podatke za pristup sajtu.
 

Proces poručivanja je vrlo jednostavan. Poručivanje se vrši na sajtu u nekoliko koraka. Odaberete željeni proizvod, kliknete na potrebnu veličinu (ukoliko proizvod ima više raspoloživih veličina) i dodate je u korpu. Potom kliknete na korpu na vrhu strane i pratite instrukcije na stranici. Popunite sva potrebna polja i na kraju kliknete na dugme Potvrdi narudžbu. 

Plaćanje se može izvršiti na tri načina; gotovinom prilikom pouzeća kuriru, uplatom na bankovni račun i bankovnim karticama tokom poručivanja.

Radno vrijeme svih naših poslovnica možete pogledati u glavnom meniju, rubrika RADNJE.

Rok isporuke kurirskom službom je najčešće 24h a najkasnije 3 radna dana od momenta narudžbe. Na dan isporuke kurir će Vas pozvati na telefon da preuzmete porudžbinu.

U našoj ponudi ima puno artikala koji su asortimanski i iz tog razloga na jednoj slici ima vise artikala (iskazana cijena odnosi se na jedan artikal). Ukoliko želite da naručite određen proizvod iz asortimana molimo Vas da u napomeni tačno naznačite koji artikal sa slike želite. U slučaju da artikal koji ste naveli u napomeni nemamo, operater će Vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.

U slučaju kada artikal nije ispravan, molimo vas da nas u najkraćem mogućem roku kontaktirate na e-mail. Pijre nego što to učinite detaljno pregledajte sadržaj paketa i provjerite da li su u pitanju fizička oštećenja nastala neadekvatnim transportom ili je u pitanju neki drugi kvar. Svi artikli koji se prodaju preko naše online prodaje su novi, u originalnom pakovanju i podliježu garanciji koja je naznačena u opisu i karakteristikama artikla. Takve artikle ćemo zamijeniti ili izvršiti povrat  novca u zavisnosti od Vaše odluke. Ukoliko je oštećenje nastalo neadekvatnim rukovanjem koje je u suprotnosti sa pravilima navedenim u uputstvu artikla, naša prodavnica ne snosi nikakvu odgovornost i nije u obavezi da zamijeni ili izvrši novčanu nadoknadu artikla.

E-mail adresu možete promijeniti nakon logovanja na sajt u opciji "Moj nalog". Takodje možete nam poslati informacije na naš mejl i mi cemo ih korigovati za vas.

Moguća je zamjena artikla u roku od 15 dana uz fiskalni račun i uslov da je proizvod u originalnom pakovanju, s tim da kupac snosi troškove vraćanja porudžbine. Vršimo povrat novca uz ispunjavanje svih uslova iz Uslova korišćenja i prodaje.

Svoje podatke možete mijenjati kada se sa svojim korisničkim imenom i lozinkom ulogujete na naš sajt i pristupite stranici ''Moj profil''. Na ovom mjestu, također, možete mijenjati i druge lične podatke, pregledati svoje narudžbe, njihove statuse kao i omiljene proizvode.