Povrat sredstava

Prema Zakonu o zaštiti potrošača BiH (Službeni glasnik BiH, br. 25/06) i Zakonu  o zaštiti potrošača RS (Službeni glasnik 6/12, 63/14) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.bojprom.com  smatra se prodajom na daljinu.
Potrošač ima pravo da u roku od 15 dana od dana zaključenja ugovora o kupovini proizvoda bez navođenja razloga jednostrano raskine ugovor. Jednostranim raskidom potrošač se oslobađa svih ugovornih obaveza, osim neposrednih troškova povraćaja robe.
U slučaju odustaka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamjenu za drugi proizvod.
Sredstva će biti vraćena potrošaču nakon što roba bude vraćena u sjedište trgovca odakle je potrošaču i poslata. Trgovac ima pravo da uskrati povrat sredstava ukoliko utvrdi da roba nije u ispravnom stanju, zbog toga što je potrošač robom neadekvatno ili nepravilno rukovao.
Prilikom povrata robe obavezno je vratiti u ispravnom i nekorištenom stanju i u originalnom neoštećenom pakovanju.
Troškove vraćanja robe i novca snosi potrošač, sem u slučajevima kada potrošač dobije neispravan ili pogrešan artikal.
Povrat sredstava se može izvršiti samo ukoliko je kupac postupio po proceduri za povrat robe.
Povrat sredstava se vrši isključivo na gore navedeni način, uplatom na tekući račun i nije moguće slati novac po kuriru u gotovini.
Podaci koje se daju u ovom obrascu služe za evidentiranje izmjena u prometu robe i kompanija Bojprom d.o.o. ih neće upotrebljavati u druge svrhe.
Ukoliko se potrošač odluči na zamjenu za drugi proizvod, ovo pravo može ostvariti u skladu sa uslovima kupovine istaknutim na sajtu kompanije Bojprom d.o.o.
 
Kontaktirajte nas pozivom na kontakt telefon +387 051/300-344 ili 066/826-479 ili nam pošaljite email na adresu: info@bojprom.com broj računa na kojem je otkucan proizvod kojeg vraćate,broj tekućeg računa i naziv banke u kojoj imate navedeni račun ili prezumite na OVOM LINKU Obrazac za odustajanje od kupovine
Kada dostavite potrebne podatke, biće kreirana dokumentacija koja će Vam sa procedurom za povraćaj sredstava biti proslijeđena na email adresu koju ste ostavili prilikom kreiranja narudžbe.
Povrat sredstava se vrši isključivo na gore navedeni način, uplatom na tekući račun i nije moguće slati novac po kuriru u gotovini.
Poručeni artikal, bez prethodnog kontakta i dogovora sa operaterima u Online prodavnici, koji je gore naveden, ne možete  slati na adrese koje su navedene na račun-otpremnici.
Svaki takav paket biće vraćen pošiljaocu o trošku pošiljaoca.