Patofne

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Brendovi
Veličina
Prikažite više
Kolekcije
Prikažite više
Cijena
3 proizvoda
Sačuvano u omiljne
Patofne 66228
28,90 KM
Veličina
26
27
28
29
30
31
Sačuvano u omiljne
Patofne 80488-01
Dječije patofne koje stopalu pružiti podršku, baš kakvu treba i držaće ga...
27,11 KM
Ušteda 15%
31,89 KM
Veličina
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Sačuvano u omiljne
Patofne 80488
Dječije patofne koje stopalu pružiti podršku, baš kakvu treba i držaće ga...
27,11 KM
Ušteda 15%
31,89 KM
Veličina
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Pročitajte

Patofne

Dolaze hladni dani, a s njima i potreba da se utoplimo i da uživamo u ugodnosti svojih domova. Djeca su posebno osjetljiva na hladnoću i baš iz tog razloga njima prvo treba osigurati patofne. Ovaj komad dječije obuće neophodan je mališanima kako za boravak u kući tako i za boravak u obdaništu gdje će u njima provoditi dobar deo dana. I baš iz ovog razloga treba obratiti pažnju prilikom kupovine patofni za djecu. Od kakvog su materijala izrađene, kako odabrati pravu veličinu , da li da budu s čičkom ili na pertlanje, čvrste ili mekane.

Kada su u pitanju materijali od koji se izrađuju patofne treba imati nekolicinu činjenica na umu. Bilo koja dječja obuća da je u pitanju trebala bi biti izrađena od prirodnih materijala, isti je slučaj i sa patofnama. One se najčešće izrađuju od različitih vrsta tekstila  koji se na nekim dijelovima kombinuje s gumom ili kožom. Najčešće i najbolja kombinacija koja se praktikuje prilikom izrada dječjih sobnih papuča je da gornji deo bude izrađen od tekstila ili kombinacije tekstil koža, dok donji deo odnosno đon, treba da bude izrađen isključivo od kvalitetne gume. Takvim načinom izrade klizanje po glatkim površinama kao što su lamina, parket, pločice biće svedena na minimum. Unutrašnjost patofni takođe treba da bude obložen prirodnim tekstilnim materijalima kako bi dječje stopalo moglo da diše.

Stopalo kod djece veoma brzo raste pa treba biti obazriv kada je odabir broja koji kupujete u pitanju. Često se dogodi da dijete u toku jedne sezone, za period od nekih šest mjeseci, preraste već kupljene patofne, a onda se morate dati u potragu za novim, za broj ili dva većim parom. Patofnice se češće kupuju kako bi i dijete nosilo tokom zimskog perioda te savjetujemo da uvijek uzimate makar za pola broja veće. Ako ste u mogućnosti povedite mališana a sobom, neka proba, a naši dobro informisani i ljubazni prodavci i prodavačice pomoći će vam da odaberete pravi par dječjih patofni. Ukoliko dijete ne krene s vama ili patofne planirate da kupite onlajn najbolje je uzeti mjere dječijeg stopala koje ste prethodno precrtali na papiru tako što ćete premjeriti dvije najudaljenije tačke stopala. Na osnovu dobijenih dimenzija potražiće te sobne cipelice za dijete s odgovarajućim gazištem.

Možda vam se učini manje važno da li tražite patofne na vezivanje, navlačenje ili na vezivanje odnosno pertlanje, ali nije. Anatomija stopala djece koja rastu i razvijaju se je veoma važna. I baš iz tog razloga za djecu koja su mlađa preporučuju se patofne koje se vezuju. One su dublje, i takvom strukturom zahvataju i skočni zglob stopala. Kada se pravilno zapertlaju i zategnu drža će zglob i stopalo u pravilan položaj. Često ovakvi modeli patofnica sa strane imaju rajsferšlus koji omogućava lako obuvanje i izuvanje samih patofni. Oni modeli koji se navlače ili se zatvaraju na čičak traku pogodni su za nešto stariju djecu koja mogu samostalno da se obuju i izuju. Veoma su praktične jer ceo proces obuvanja i izuvanja traje veoma kratko.

Djeca ne tolerišu nikakvu neudobnost i to će vam jasno staviti do znanja. Kada je čvrstina patofnice u pitanju morate napraviti kompromis. Ne bi smela da bude previše kruta jer će u tom slučaju veoma brzo napraviti žuljeve i ranice na stopalu vašeg mališana i učiniti ih nepoželjnim. A ne bi trebalo da su ni suviše mekane jer će se onda stopalo i zglob kriviti i nepravilno razvijati. Đon treba da bude savitljiv i lagan jer takođe je važno da  patofnica bude što laganija njihova težina ne bi dodatno  opterećivala kičmu.

Opremite svoje dijete na vrijeme kvalitetnim i izdržljivim patofnama koje možete pronaći u našim prodajnim objektima ili u ponudi našeg sajta po veoma povoljnim cijenama.