Podloge za presvlačenje

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Brendovi
Veličina
Kolekcije
Prikažite više
Cijena
8 proizvoda
Sačuvano u omiljne
Ova tvrda podloga za presvlačenje beba je izrađena od kvalitetne vodonepropusne uljane ...
65,90 KM
Sačuvano u omiljne
Tvrda podloga za presvlačenje na vodonepropusnoj uljanoj tkanini. Punjena je antiale...
65,90 KM
Sačuvano u omiljne
Ova tvrda podloga za presvlačenje beba je izrađena od kvalitetne vodonepropusne uljane ...
65,90 KM
Sačuvano u omiljne
Ova tvrda podloga za presvlačenje beba je izrađena od kvalitetne vodonepropusne uljane ...
65,90 KM
Sačuvano u omiljne
Ova tvrda podloga za presvlačenje beba je izrađena od kvalitetne vodonepropusne uljane ...
Sačuvano u omiljne
Antek je savršen saputnik na putovanju. Putna prostirka stane u gotovo...
24,90 KM
Pročitajte

Podloge za presvlačenje

U prvim mjesecima po rođenju Vašoj bebi će, ponekad trebati i do desetak presvlačenja dnevno. Nekad će te je presvlačiti jer će to biti neophodno, a ponekada će to biti iz čistog zadovoljstva.

Ukoliko već imate isplanirano mjesto za presvlačenje, topla je preporuka da, na svoj spisak kupovine stvari za bebu dodate i podlogu za presvlačenje. Roditeljima, koji će se najviše i baviti bebom,  ovaj komad bebinog inventara, biće od velike koristi.

Presvlačenje, naročito kada je u pitanju  zamjena  pelene, nije baš omiljeno kod roditelja. Kako beba raste, njena muskulatura jača, i biće sve teže da savladati je tokom ovog procesa. Podloga za presvlačenje će ovaj aktivnost učiniti lagodnijim, i mnogo manje stresnom po roditelje.

Pre svega, treba odrediti dobro mjesto na kome ćete postaviti prostirku za prepovijanje Vaše bebe i naći položaj koji će podjednako odgovarati i bebi i roditeljima. Visina na kojoj će stajati prostirka treba da bude u visini Vaših ruku i ne bi trebali da se savijate dok budete presvlačili novorođenče. Kičma će Vam svakako biti opterećena ostalim aktivnostima koje su vezane za bebu, tako da se potrudite da prilikom presvlačenja stojite uspravno, a ruke neka budu slobodne u visini prostirke. Neka podloga na kojoj će pult za presvlačenje biti postavljen bude tvrda i ravna i dovoljno velika da prihvati ceo obim prostirke za presvlačenje.

Na šta još treba obratiti pažnju pri odabiru same podlogu za presvlačenje? Treba imati u vidu da se one izrađuju u nekoliko standardnih dimenzija. Generalno prostirke većih dimenzija su svakako bolji izbor. Duže ćete je koristiti i davaće Vam osjećaj većeg komfora prilikom presvlačenja bebe.

Sledeća stavka je svakako čišćenje. Danas proizvođači prostirke izrađuju od materijala koji se lako čiste. Jednostavnim potezom vlažne maramice ili mlaz tuša i prostirka je čista i spremna za ponovnu upotrijebu. Ukoliko prostirka za presvlačenje ima svoju presvlaku, proces čišćenja se još pojednostavljuje. Izrađene od prirodnih materijala, najčešće pamuka, presvlake se očas posla skidaju sa prostirke i peru u mašini sa ostalom bebinom odećom. Ne bi bilo loše da, ako Vaša podloga za presvlačenja zahteva i presvlaku, nabavite dve. Kao i za veliku većinu stvari za bebe, nije loše imati sve duplo. Za rezervu, za svaki slučaj.

Određeni modeli podloga za presvlačenje su prenosive prirode, tj. pogodni su za korišćenje prilikom putovanja i boravka van kuće. Preklopive su, manjih su dimenzija i izrađene od elastičnih materijala tako da mogu da se spakuju ili saviju po potrijebi. Ako volite da putujete ova vrsta podloge za presvlačenje biće odličan izbor. Ponekad, kao dodatak, podloga za presvlačenje dolazi kao deo prenosivog kreveca, što je za roditelje avanturističkog duha, pun pogodak.

Nije loše napomenuti da materijal od kojih je prostirka za presvlačenje izrađena ne treba da se kliza. Klizajuće podloge treba izbegavati iz više razloga. Pre svega potrebna Vam je stabilnost prilikom presvlačenja bebe, naročito kasnije, kada beba ojača i počne sama da se okreće. Gornja strana prostirke za presvlačenje takođe ne bi smijela da proklizava u dodiru sa bebinom garderobom ili pelenom.

Bilo da se odlučite za meku, tvrdu ili preklopivu podlogu za presvlačenje imajte na umu jedno.  Podloga za presvlačenje nikako nije manje važna stavka na spisku stvari za bebu. Iako se, možda na prvu ne čini tako prostirku za presvlačenje ćete dosta koristiti. Posjetite nas i uvjerite se u odličan kvalitet prostirki za presvlačenje koji Vam nudimo. Mudar izbor podloge za  pretvoriće presvlačenje bebe u pravo uživanje.