Adapteri za WC

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Brendovi
Veličina
Kolekcije
Prikažite više
Cijena
10 proizvoda
Sačuvano u omiljne
Badabulle sklopivi nastavak za toaletnu školjku je namijenjen lakšoj...
33,91 KM
Ušteda 15%
39,90 KM
Sačuvano u omiljne
Svi počeci su teški. Ewa cini stvari malo lakšim: Adapter za WC dasku&nbs...
16,06 KM
Ušteda 15%
18,90 KM
Sačuvano u omiljne
Svi počeci su teški. Ewa cini stvari malo lakšim: Adapter za WC dasku&nbs...
16,06 KM
Ušteda 15%
18,90 KM
Sačuvano u omiljne
Svi počeci su teški. Ewa cini stvari malo lakšim: Adapter za WC dasku&nbs...
16,06 KM
Ušteda 15%
18,90 KM
Sačuvano u omiljne
Svi počeci su teški. Ewa cini stvari malo lakšim: Adapter za WC dasku&nbs...
16,06 KM
Ušteda 15%
18,90 KM
Sačuvano u omiljne
Sigurnost i udobnost su ključni kada se radi o učenju korištenja toaleta. Adapte...
Sačuvano u omiljne
• Pogodno za djecu od 18 do 48 mjeseci • Razigran dizajn • Visokokvalite...
Pročitajte

Adapteri za WC

Kada dođe vrijeme za djetetovo odvikavanje od pelena većina roditelja kao prvu opciju izabra će nošu. Ukoliko se opredijelite  za ovaj način odvikavanja od pelena sljedeći logičan korak je priviknutu dijete da koristi WC šolju za odrasle uz upotrebu adaptera za WC.

Velikoj većini djece je sama pomisao na WC šolju zastrašujuća i često se dešava da dijete okleva i nije sigurno u svoj prelazak s noše na adapter za WC. U početku će vjerovatno odbijati da sjedne i ima će veoma burne reakcije na sam proces. Ponekad se i događa da dijete poveže negativnim asocijacijama tutu s adapterom te će neretko u takvim slučajevima ponovo tražiti pelene. No, ovakvi i slični scenariji ne treba da vas obeshrabre. Budite istrajni i uporni u svojoj zamisli i rezultati neće izostati. S druge strane ima djece koja će jedva dočekati da kao veliki, kao mama i tata, koriste WC šolju. Takva djeca vrlo često iz pelena prelaze direktno na korišćenje WC šolje, tj. korišćenje adaptera a WC. Tada je najbolje nabaviti obje opcije, i tutu i adapter za WC tako da svom mališanu možete da ponudite obje opcije.

Ukoliko ste dijete krenuli s odvikavanjem od pelena sa tutom, doći će trenutak kada ćete morati da ga naviknete na WC šolju, a adapter za WC će u tom trenutku biti vaš najbolji prijatelj.

Kako što lagodnije navići dijete da koristi WC šolju?

Prije nego pokušate da dijete, koristeći adapter za WC, obavi nuždu na WC šolji stavite ga obučenog par puta da samo sjedne. Tim postupkom ćete polako navikavati dijete da sjedi na WC šolji. Ovaj korak je veoma važan u cijelom procesu jer doprinosi da se dijete oslobodi od straha, ukoliko ga ima. WC šolja je iz njihove perspektive, u odnosu na tutu, poprilično visoko i djeca se često, baš iz tog razloga, pribojavaju sjedenja na WC šolji. Dok tako obučen sjedi na WC šolji, tj isprobava svoj adapter za WC, sjedite pored njega i učinite da mu u tom trenutku bude ugodno i prijatno. Ponesite omiljenu knjigu ili igračku i igrajte se. Ako uspete da stvorite pozitivno iskustvo sjedenja na adapteru za WC šolji nećete apsolutno imati problema i nećete morati svoje dijete da uvjeravate da sjedne na WC šolju.

Kada su već učinjeni prvi koraci i dobijate pozitivnu djetetovu reakciju, sljedeća stvar je da djetetu obezbedite lak pristup WC šolji. Kada postavite adapter za WC na šolju obavezno osigurate i neku stoličicu, klupicu, stalak ili stepenik koji će djetetu olakšati penjanje do adaptera za WC i omogućiti mu udobno sjedenje. Nogice mu neće visiti i samom tim biće mu mnogo ugodnije obavljanje male i velike nužde.

Prvih nekoliko puta obavezno budite uz dijete kada bude koristilo adapter za WC šolji. Treba će mu pomoć tokom samog penjanja do WC šolje, ali i društvo. Budite strpljivi i dajte djetetu vremena. Svaku put pitajte svoje dijete da li treba da stanete u toaletu. Kada budete dobili negativan odgovor budite sigurni da je vaše dijete sazrelo i osamostalilo se u važnom segmentu svog života.

Kao i za sve u životu i za prelazak na WC adapter za šolju treba vremena. Dajte ga svom mališanu. Nemojte da vršite pritisak i ubrzavate ga da radi nešto ukoliko mu to izaziva neprijatnost i nelagodnost. Ne vršite pritisak. Svako dijete je individua za sebe i nemojte ga upoređivati s ostalom djecom. Kada ono bude spremno prelazak na WC šolju, tj.na adapter za WC dogodi će se spontano.

U našim radnjama kao i na našem internet sajtu možemo da vam ponudimo veliki izbor adaptera za WC različitih boja, oblika i sa  najrazličitijim  motivima.  Učinite ovo iskustvo nezaboravnim za vas i vaše dijete uz naše adaptere za WC.