Krevetac

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Brendovi
Veličina
Kolekcije
Prikažite više
Cijena
32 proizvoda
Sačuvano u omiljne
• prednja stranica je pokretna, može se fiksirati na tri položaja • tri polož...
369,90 KM
Sačuvano u omiljne
  Materijal okvira: drvo Nije uključen madrac u cijenu Dimenzije: 160x80cm
314,40 KM
Sačuvano u omiljne
Dječiji krevetac se izrađuje od bukovog masiva u kombinaciji sa oplemenjenom ivericom. ...
Sačuvano u omiljne
    Karakteristika Vrednost Kategorija Kreveci ...
369,90 KM
Sačuvano u omiljne
  • prednja stranica je pokretna, može se fiksirati na tri položaja • t...
Sačuvano u omiljne
• prednja stranica je pokretna, može se fiksirati na tri položaja • tri polož...
287,90 KM
Sačuvano u omiljne
• prednja stranica je pokretna, može se fiksirati na tri položaja • tri polož...
386,90 KM
Sačuvano u omiljne
• prednja stranica je pokretna, može se fiksirati na tri položaja • tri polož...
349,90 KM
Sačuvano u omiljne
Krevetić je jedan od najvažnijih komada bebine opreme. posvetiite pažnju odabiru krevet...
239,90 KM
Sačuvano u omiljne
Krevet 4u1 Ladice Velike 3 ladice za skladištenje bebinih stvari  Ljul...
539,92 KM
Ušteda 10%
599,91 KM
Sačuvano u omiljne
Belis krevet modernog i elegantnog dizajna koji privuče pažnju svakog roditelja. Jednos...
459,90 KM
Sačuvano u omiljne
Krevetac 66474-01
*BELIS NOVA 6U1  Krevetac sa opcijom za ljuljanje 120x60cm (0-4 godine). Komod...
Sačuvano u omiljne
BELSIENA je funkcionalan krevetac za, koji će ispuniti sve potrebne kriterijume za...
459,90 KM
Sačuvano u omiljne
Dimenzije kreveta: 120x60 bukov masiv podesiva stranica  tri nivoa ladica t...
399,90 KM
Sačuvano u omiljne
Osnovna prednost krevetića je mogućnost prilagođavanja veličine krevetića uzrastu djete...
839,90 KM
Sačuvano u omiljne
Dimenzije kreveta: 120x60 (dušek nije uključen u cijenu) bukov masiv, strani...
254,90 KM
Sačuvano u omiljne
  Dimenzije 124x67x110 Dimenzije odgovaraju dušeku 120x60cm (duš...
299,90 KM
Pročitajte

Krevetac

Jedna od prvih odluka o kojoj roditelji razmišljaju pre rođenja bebe je kupovina kreveca. Odluka koja se ne donosi na prečac i  koja traži dobro promišljanje zato što krevetac bebi treba da osigura sigurnost,  toplinu i prijatnost , a roditeljima spokojstvo da je baš taj krevetac bio pravi izbor za njihovu bebu. Naredne dve godine, a možda i duže Vaše dete će u krevecu provoditi dobar deo dana i noći. Zato je izuzetno važno da se na vreme potraže odgovori na pitanja kako se bira krevetac za bebe, koje bi to osobine trebalo da ima dobar krevetac, da li će joj biti dovoljno udoban i prijatan, da li će druga deca moći da naslede taj isti krevetac.

Standardni krevetac za bebe sačinjen je od drveta, masivni delovi su najčešće sačinjeni od bukve dok ostatak delova kreveca čine najčešće medijapan i iverica. Često su samo premazani zaštitnim emulzijama neškodljivim za bebu, mada ima modela kod kojih se dodaje još koji sloj laka.  Sve je više proizvođača krevetaca koji se trude da zadovolje i zdravstvene aspekte. Aditivi koji se koriste u proizvodnji plastike su flatati i vrlo često su mogli da se nađu u sastavu ukrasnih lajsni i dodataka na krevecima. Pošto se teško vezuju za plastiku faltati bi lako dospevali u organizam bebe. baš iz tog razloga zabranjeni su za korišćenje. Ovakvi kreveci za bebe vrlo često imaju prednje ogradice koje su podesive visine, tj. možete po potrebi da podižete i spuštate ogradicu. To je dobra karakteristika kreveca jer omogućava da se beba lakše podiže i spušta u krevetac. Neki modeli imaju i opciju koja omogućava da se ogradica potpuno skine te takvi modeli mogu nastaviti da se koriste kao sofe ili kao kreveti za malo veću decu. Takođe ovakvi kreveci, koji su i najviše prisutni na tržištu, imaju i opciju podešavanja visine dušeka. Najviši nivo dušeka u krevecu se koristi kada je beba baš mala i kada postoji potreba da se više puta beba podiže i spušta u krevetac. Drugi i treći nivo dušeka se koriste kada beba malo poraste tj. kada krene samostalno da stoji i pridržava se za ogradicu kreveca. Kreveci često na svojim nogama imaju i točkiće. Oni omogućavaju da se krevetac nesmetano kreće po prostoriji. Nekada će Vam biti neophodno da krevetac bude pored Vas, naročito u prvim mesecima života bebe, kada ste joj najpotrebniji. Kasnije možete u sobi u kojoj ste planirali krevetac da stavite u neki odabrani deo sobe koji nije direktno izložen spoljnjim uticajima. Svakako će Vam točkići biti dobra opcija prilikom čišćenja površina koje prekriva krevetac.

Okruženje u kome beba boravi mora da bude bezbedno. Povedite računa i krevetac nemojte zatrpavati plišanim igračkama i nepotrebnim stvarima. One mogu da izgledaju veoma lepo i dekorativno, ali bebi smanjuju prostor u krevecu i samim tim ograničavaju joj pokrete. Nešto starije bebe ih u krevecu mogu iskoristiti kao pomagala za penjanje i izlazak iz kreveca, pa može doći do pada i ozbiljnih povrjeda deteta. Za početak, jedino što je potrebno su čaršav, pokrivač, ogradica koja može da se veže i sa spoljne strane i ćebence. Sve ostalo i ako ste kupovinom kreveca dobili kao poklon ili dodatak, najbolje je privremeno skloniti.

Podloga na kojoj beba spava u krevecu trebalo bi da bude tvrda i ravna. Dušek bi najbolje bilo odabrati kad i krevetac jer iako su dimenzije standardne i dolaze u nekoliko varijanti, neophodno je da dušek skoro idealno nalegne na letvice kreveca bez prostora i rupa između ivica dušeka i kreveca.

Svakako kada birate krevetac za svoju bebu krenite na vreme. Dobro izmjerite dimenzije kreveca, dobro izmjerite dimenzije sobe u kojoj će se krevetac nalaziti. Obezbedite prostor oko kreveca, postarajte se da beba u krevecu ne bude direktno izložena sunčevoj svetlosti niti krevetac bude  preblizu vratima sobe.

Pre nego što se odlučite za model kreveca dobro se raspitajte o iskustvima Vaših prijatelja, rođaka, porodice. Odluku o kupovini kreveca treba doneti nekoliko meseci prije rođenja kako bi krevetac spremno dočekao svoju bebu. Brendovi koje zastupamo nude širok asortiman krevetaca. Na Vama je samo da odaberete.