Igračke za djecu

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Brendovi
Prikažite više
Veličina
Kolekcije
Prikažite više
Cijena
383 proizvoda
Sačuvano u omiljne
13,92 KM
Ušteda 20%
17,40 KM
Sačuvano u omiljne
14,88 KM
Ušteda 20%
18,60 KM
Sačuvano u omiljne
11,28 KM
Ušteda 20%
14,10 KM
Sačuvano u omiljne
5,21 KM
Ušteda 20%
6,51 KM
Sačuvano u omiljne
6,32 KM
Ušteda 20%
7,90 KM
Sačuvano u omiljne
27,92 KM
Ušteda 20%
34,90 KM
Sačuvano u omiljne
Neophodno je zaštititi bebu od rođenja uz visoku SPF UV zaštitu kada je n...
Sačuvano u omiljne
Badabulle Anti-UV šator je vrlo jednostavan za postavljanje zahvaljujući sv...
71,92 KM
Ušteda 20%
89,90 KM
Sačuvano u omiljne
5,28 KM
Ušteda 20%
6,60 KM
Sačuvano u omiljne
Šator je vodootporan, može se obrisati i oprati u toploj vodi. Okvir š...
Sačuvano u omiljne
17,43 KM
Ušteda 20%
21,80 KM
Sačuvano u omiljne
16,97 KM
Ušteda 20%
21,20 KM
Sačuvano u omiljne
Ova igračka je pogodna za djecu od 3 godine i više; Poboljšava djetetovu ...
47,92 KM
Ušteda 20%
59,90 KM
Sačuvano u omiljne
Ova igračka je pogodna za djecu od 3 godine i više; Poboljšava djetetovu ...
47,92 KM
Ušteda 20%
59,90 KM
Sačuvano u omiljne
Predivna kolice za lutke, pogodna za djevojčice od 3 godine i više.  Pobolj...
78,90 KM
Sačuvano u omiljne
Podloga/ kamp za igranje je šarena i privući će pažnju vaše bebe. U ...
77,95 KM
Ušteda 40%
129,91 KM
Pročitajte

Igračke za djecu

Kada pomislite na svoje djetinjstvo vjerovano vama je jedna od prvih asocijacija i omiljena igračka koji niste ispuštali iz ruku. Bilo da je to bila lutka, autić ili neka plišana igračka, ona je morala da zaspi s vama i bude prva stvar koju ugledate kada se probudite.

I vjerovatno je tako i s vašom djecom. Iz gomile igračaka izdvoji će sebi jednu ili dvije omiljene igračke i nosa će ih sa sobom gdje god budu išli, po ceo dan. Bez njihovog društava neće proteći ni jedna jedina aktivnost vašeg djeteta.

Veliki izbor igračaka za djecu koji podrazumijevaju kako figure, kocke, drvene igračke i setove, za nešto mlađu djecu te, kreativne i edukativne igračke, društvene igre, muzičke instrumente, vozila, lutke s kojima će se zabavljati nešto starija djeca možete pronaći u našim radnjama. Tu su i setovi za djevojčice i setovi za dječake, kućice i šatori za igru i zabavu mališana.

Kako odabrati igračke za djecu

Može se nekada dogoditi da igračka koja se vama dopada i za koju ste bili sigurni da se vaš mališan ne bi razdvajao od nje, njemu ili njoj bude potpuno neinteresantna. Ne mora uvijek dječja igračka koja se dopadne roditelji da bude privlačna i za dijete. Psiholozi savjetuju zato da igračke za djecu kupujete prema preporukama koje stoje na ambalaži, a tiču se isključivo uzrasta djeteta. Lopte, kocke, knjige su možda igračke koje su prisutne u svim uzrastima, ali one kada su ostale igračke u pitanju trebalo bi voditi računa o preporukama proizvođača i deklaraciji same igračke.

Igračke za bebe do godinu dana

Igračke za bebe do godinu dana služe da razvijaju samo funkcionalni oblik igre. Što to znači? To znači da njihovi predmeti zabave služe isključivo za razvijanje motoričkih, senzitivnih i perceptivnih čula. Način igre kod djece do godinu dana sastoji se u velikoj mjeri  od ponavljanja radnji ili  pokreta koji iniciraju određene  zvuke ili  taktilne senzacije. Takav način igre njima omogućava da razvijaju, oštre svoja čula, te motoriku. Na početku su to zvečke, mekane igračke koje imaju zvonca ili mogućnost vibracije, te muzičke igračke i muzičke vrteške. Posle nekog šestog mjeseca života pažnja se premještana igračke koje mogu da se uhvate, dohvate, bace. Igračke za djecu u ovom uzrastu ni pošto ne bi trebale da imaju dijelove koji se mogu odvaliti, skinuti od strane djeteta tog uzrasta. nije rijetko da u trenutku nepažnje roditelja beba proguta sitniji djelić igračke koja nije njena. Ako imate starije dijete, zamolite ga da sve od igračaka koje su imalo rizične, na neko vrijeme skloni. Poštede će te sebe velikog stresa.

Igračke za djecu od prve do treće godine

U periodu od godinu dana do nekog 18. mjeseca života dijete već ovladava samostalnim ustajanjem  i uspravnim hodanjem. U ovom uzrastu za mališane su najbolje igračke koje su vuku, guraju. Takođe, dijete je već poprilično ovladalo motorikom te će mu za naredni stadijem razvoja dobri doći loptice koje će bacati ili kotrljati u zadatom pravcu. Ako se pogodi da u ovom periodu sa djetetom odlazite na more,  ili imate mogućnost igranja na otvorenom, neka kantice i lopatice budu njegove igračke. Igre su u ovom periodu odrastanja eksperimentalnog karaktera i djeca će uživati u svakoj novotariji koji im ponudite.

U ovom periodu javljaju se interesiranja i za simboličku igru. U ovakvim igrama osim dječjih igračaka neophodno je prisustvo i jedne ili više starijih osoba. Naime, cilj je da dijete oponaša neku radnju kojom je svakodnevno okružen. Nepisano je pravilo da djevojčice nešto ranije kreću sa ovakvim načinom igre. Cilj je oponašanje određene radnje odraslog čovjeka. Tu su najčešće prisutne aktivnosti poput hranjenja, presvlačenja, uspavljivanja.

Igračke za djecu u trećoj godini

U zavisnosti od individualnog razvoja dijete u trećoj godini života već zna koju igračku želi,a koju ne. S kojom igračkom želi da se igra a s kojom ne. Dijete u ovom uzrastu aktivno istražuje svoju okolinu. Može da vozi trotinet, tricikl. Igračke kojima se igra u kući su puzle, prostije konstruktivne igre slaganja, provlačenje predmeta kroz sitnije otvore. Tu su igranje i oblikovanje plastelina, pravljenje jednostavnih oblika poput lopte ili kocke, bojenje bojicama, drvenim, vodenim. Mnogi roditelji izbjegavaju ove vrste igračaka jer djeca prave nered, te ostaje fleke po namještaju, zidovima, tepihu. Kada dijete završi s ovom  tada je pravo vrijeme za sljedeću igru, igru oponašanja. Neka dijete zajedno s vama raspremi i počisti nered koji je nastao. Igranje uloga je karakteristično za ovaj period života zato vašoj djevojčici i dječaku pribavite improvizovanu kuhinju ili set majstorskih alata te ljekarski i veterinarski pribor.

Igračke za djecu u četvrtoj i petoj godini

Dijete je u ovom uzrastu puno energije. Traži društvo, zabavu, akciju, pokret. Stupanj razvitka u ovom dobu te njegove intelektualne i perceptivne sposobnosti omogućavaju djetetu da prihvati novi oblik igre, igre s pravilima, igre sa zadatkom i igre u kojima se prate uputstva. U ovom periodu dijete se najbolje pronalazi u društvenim igrama koje su prilagođene uzrastu. To su najčešće karte, domine, ne ljuti se čovječe i slično. U ovom periodu djeca kreću i s igrama „hajde, kao da“ koje uključuju oponašanje starijih. U tim igrama deca se s odraslima igraju igračkama koje oponašaju predmete iz stvarnog života. Tu su mikrofoni, sudovi, igračke koje oponašaju rekvizite u određenim zanimanjima i slično.

Igračke za predškolce

U ovom periodu dijete kreće s ozbiljnim istraživanjem svoje okoline. Postavlja pitanja, interesuje se za određene oblasti, nauku, eksperimente. U cilju podrške njihovom avanturističkom duhu i želji za znanjem igračke koje imaju funkcije mikroskopa, lupe.  Odličan izbor mogu da predstavljaju i naučno setovi, arheološki setovi i slično. U ovom uzrastu najbolja igračka vašem budućem đaku prvaku, naravno u zavisnosti on njegovih interesovanja, biće društvene igre, igre pamćenja, karte znanja. Tu su i igre u kojima se razvija strategija. Prema nekim istraživanjima ovo je najbolji period da svog mališana upoznate s drevnom igrom šah. U ovom uzrastu djeca se u velikoj mjeri interesuju i za sport tako da bilo kakav sportski rekvizit bi sjajan izbor kada je ovaj uzrast djece u pitanju.

Dječje igračke se razlikuju te imamo igračke kojima se igraju samo djevojčice i igračke namijenjene samo za dječake. Među setovima za dječake najčešće se nalaze kompleti autića s odgovarajući stazama za vožnju, alat, kompleti za pecanje i drugo. U setovima za djevojčice su kompleti za princeze, setovi za šminkanje, rezervne kombinacije garderobe za lutke i ostale igračke kojima se igraju djevojčice.