Skafanderi i ski odijela

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Brendovi
Veličina
Kolekcije
Prikažite više
Cijena
12 proizvoda
Sačuvano u omiljne
34,92 KM
Ušteda 30%
49,90 KM
Veličina
68
74
80
86
92
82
Sačuvano u omiljne
89,52 KM
Ušteda 20%
111,90 KM
Veličina
12mjeseci
18mjeseci
Sačuvano u omiljne
89,52 KM
Ušteda 20%
111,90 KM
Veličina
2-4mjeseca
6-9mjeseci
12mjeseci
18mjeseci
4-6mjeseci
Sačuvano u omiljne
89,52 KM
Ušteda 20%
111,90 KM
Veličina
12mjeseci
18mjeseci
4-6mjeseci
Sačuvano u omiljne
89,52 KM
Ušteda 20%
111,90 KM
Veličina
6-9mjeseci
12mjeseci
18mjeseci
4-6mjeseci
Sačuvano u omiljne
89,52 KM
Ušteda 20%
111,90 KM
Veličina
6-9mjeseci
12mjeseci
18mjeseci
4-6mjeseci
Sačuvano u omiljne
89,52 KM
Ušteda 20%
111,90 KM
Veličina
6-9mjeseci
12mjeseci
18mjeseci
4-6mjeseci
Pročitajte

Skafanderi i ski odjela

Djeca obožavaju snijeg. Zimi se satima mogu igrati napolju. I treba im dozvoliti. Ljekari čak i savjetuju da djeca zimi, na hladnoći i snijegu dnevno provedu najmanje sat vremena. To će im ojačati imuni sistem i njihov organizam učiniti otpornim na prehlade i viruse. No da bi dijete toliko vremena provodilo zimi napolju mora biti adekvatno obučeno. Za zimske mjesece najbolje je svom mališanu osigurati skafander ili dvodijelno ski odijelo koje će mu pružiti dovoljno komfora i slobode prilikom igre, a ujedno će ga zaštititi od hladnoće i prodiranja vode i vlage.

I kada dođe period u godini kada bi svom mališanu trebali obezbediti skafander ili ski odijelo pred roditelje se postave nekoliko pitanja. Kako odabrati pravu veličinu? Hoće li prerasti tokom sezone? Da li da se odlučite za dvodijelno ski odijelo ili pak jednodijelni skafander? Skafander ili ski odijelo predstavljaju nezamjenjivi deo zimske garderobe. Možda hladno vrijeme i snijeg još nisu stigli ili tek planirate zimovanje, ali svakako je neophodno da svom mališanu nabavite ovaj zimski deo garderobe na vrijeme prije nego što padne prvi ovosezonski snijeg i mališan poželi da napravi Sneška.

Kako izabrati skafander?

Kada ih gledate u radnji, ili na internetu oni izgledaju tako nekomforno i kabasto, ali s druge strane veoma su lagani i savitljivi. No najvažnija uloga skafandera ili ski odjela je da zaštiti od hladnoće i ne propusti vlagu i vodu tj. da dijete ostane suvo tokom svog boravka na hladnoći i snijegu.

U kupovinu skafandera obavezno krenite sa svojim djetetom. Koliko god vi mjerili i premjeravali dimenzije i znali veličinu koju dijete trenutno nosi, najidealnije je da dijete skafander proba u radnji. Ako ipak morate sami u kupovinu savjet je da dijete dobro premjerite. Neka se uspravi, stane uza zid, a vi mjerite od poda do najudaljenije tačke na tjemenu djetetove glave. Mjera koji dobijete bi trebalo da bude donja granica dužine skafandera. Ukoliko su u pitanju dvodijelni kompleti za zimu, tj komplet ski pantalona i jakne, mjerite dijete kao za kupovinu obične jakne i pantalona. I u tom slučaju mjere koje dobijete bi trebale da budu donja granica veličine zimskog odjela koje kupujete. Raspon ruku je takođe veoma važan kada je uzimanje mjera u pitanju. Zamolite dijete da ispruži ruku, te premjerite, a onda neka savije ruku u laktu i onda premjerite. Dok bude nosio skafander dijete će savijati noge i ruke i jako je važno da ga ništa ne steže i ne čini neudobnost dok nosi svoj skafander. Važno je da mjerenjem raspona ruku obuhvatite i šaku, tj. prste, neka metar ide od početka ramena do vrhova prstiju.

Zašto bi trebali da kupite za pola ili čak broj veći skafander ili ski odijelo? Prije svega imajte u vidu da dijete raste. Sezona zimske garderobe u nekim dijelovima zemlje traje i po pet mjeseci. I bilo da se radi o jednodijelnom ili dvodijelnom skafanderu, dijete će ispod njega uvijek imati još dodatne garderobe koja će, takođe biti zimska, što znači da će i ona zauzimati prostora u unutrašnjosti skafandera.

Safander ili dvodijelno ski odjelo?

Iskustvo i praksa roditelja su pokazali da je jednodijelni skafander bolje kupiti za dijete do dvije godine starosti. Oni su još mali i ne toliko pokretni prilikom boravka napolju i igranja u snijegu. Ova jednodijelna zimska opcija garderobe je za mlađu djecu svakako bolja opcija jer bolje štiti od prodora hladnoće i vlage. Starija djeca su već vještija u komunikaciji, te će ukoliko se skvase ili im bude hladno prići i reći će vam. Mlađa djeca to još ne umeju da prepoznaju pa će, tek pošto se budu ozbiljno smrzla, krenuti da plaču.  Nema potrebe da rizikujete da vam se beba prehladi. Obezbedite joj jednodijelni skafander koji će joj prekrivati sve dijelove tijela osim lica. U našim podavnicam kao i na našoj internet stranici možemo da vam ponudimo jednodijelne skafandere s kojima u kompletu idu i nehodajuće cipele i rukavice od istog materijala.

Za one, nešto starije mališane koji će svakako više vremena provoditi napolju u svojim aktivnostima na snijegu,  dvodijelni skafander odnosno komplet ski odijelo sa ski pantalonama i ski jaknom će svakako biti bolja kombinacija. Oni će više skakati, trčati, duže će boraviti na snijegu, treba im mobilnost, ali istovremeno i dobra zaštita od hladnoće i proboja vlage i vode.

Radost koju djeci donose igre na snijegu su neprocjenjive. Grudva će se, praviti Snješka, praviti andjele u snijegu, graditi snježne kuće i još mnogo štošta. Vaše je samo da ih dobro opremite i mirno sačekate da padne prvi snijeg.