Blog
07.07.2021.

Sve što vam je potrebno za putovanje sa bebom

Prvo putovanje sa bebom podrazumijeva pažljivo planiranje i sasvim jedan drugačiji pristup organizaciji samog putovanja. Prva stvar koju trebate imati na umu kada želite da organizujete prvo putovanje sa vašom bebom je ta da joj ne poremetite ritam i svakodnevne navike te da joj priuštite sve potrebno kako bi se osjećala kao u svome domu.

 

Najvažnija stvar bez koje ne možete krenuti na put je autosjedalica . Prilikom kupovine autosjedalice obratiti pažnju da odgovara djetetovoj dobi, težini i veličini. U akciji TRAVEL WITH BABY smo izdvojili autosjedalice za sve uzraste djeteta. https://bojprom.com/proizvodi/travel-with-baby

Pored autosjedalice neophodno je imati zaštitu od sunca na prozorima, organizer , te stražnji retrovizor. Sražnji sigurnosni retrovizor rotira se u bilo kojem smijeru kako bi se postigao savršen ugao pogleda na bebu. Postavljanjem zaštite na prozore vašoj bebi omogućujete ugodno i sigurno putovanje bez rizika.

Vikend kreveti su jedna od najpopularnijih opcija kada su u pitanju stvari koje morate imati ukoliko planirate put i noćenje van doma sa vašom bebom. Dizajnirani tako da budu prostorno što efikasniji-vikend kreveti su odličan izbor i kao dodatni krevetac.

Prije svega, prednost vikend kreveta je u pakovanju-u veličini kada se spakuje. Spakovan najčešće po principu kišobrana ili kocke, veličina vikend kreveta u tom obliku i njegova težina neće mnogo opteretiti vaš prtljag niti zauzeti previše mjesta u kolima prilikom transporta. Kao dodatni krevetac vikend krevet se lako skladišti ukoliko je spakovan, ili predstavlja opciju za spavanje u domu koji beba često posjećuje.

Nemate puno mjesta u automobilu, to nije problem, tu su najkompaktnija kišobran kolica  koja su idealna za putovanje s bebom, zauzimaju malo prostora u vašem gepeku, spakuju se u oblik kišobrana. Kupovinom kišobran kolica olakšavate sebi putovanje, bebin ritam spavanja ostaje nepromjenjen, a vi imate priliku da uživate u odmoru i istražujete destinaciju u potpunosti.

 

 

 

Šta spakovati u bebin kofer za duže putovanje?

 • Flašice i četku za čiščenje flašica/adaptirano mlijeko ukoliko ga beba koristi;
 • Sterilizator
 • Dovoljno pelena za jednokratnu upotrebu, pamučne pelene
 • Specijalne pelene za vodu
 • Vlažne i papirne maramice
 • Bebi kremu za ojed,  prva pomoć, kozmetika (krema za sunčanje sa faktorom zaštite većim od 20, sapun, šampon, makazice, krema, četkica za zube)
 • Dovoljno odjeće za bebu, obuću, šeširić, kupaći/kupaće gaće
 • Pokrivač, prostirka za bebu, peškir za plažu,
 • Marama ili nosiljka za bebu
 • Ako nema u smještaju gdje ćete boraviti, ponesite i malu noćnu lampu, može vam zatrebati usred noći
 • Omiljenu dekicu ili igračku
 • Aparati i tablete protiv komaraca

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

07.
Jun.
2024.
Blog
FRIGG je 100% dizajniran i proizveden u Danskoj. Proizvodi su dizajnirani da podrže dječije instinkte i prirodne potrebe, čime doprinose razvoju sigurnih ...