Blog
05.06.2021.

Zašto biramo Dr. Browns bočice?

Zašto biramo Dr. Browns bočice?
Dr. Brown’s oprema za bebe koristi se u bolnicama i medicinskim ustanovama. Kao najvažnije, Dr. Brown's oprema za bebe je značajna za majke, koje sa uzbuđenjem dijele pozitivna iskusta o unapređenoj ishrani njihovih beba.  
U skladu sa standardima Dr. Brown’s proizvodi nude jedinstveni dizajn koji doprinosi boljoj funkcionalnosti za majke i boljem zdravlju beba. Kako bi se održao Dr. Brown's brend na koji majke mogu da se oslone, fokusirali smo se na istraživanje i razvoj svakog proizvoda kako bismo postigli najbolje rezultate. Ovo znači da ćemo uložiti onoliko vremena koliko je potrebno da se stvore kvalitetni proizvodi za ishranu.  

 Dr. Brown’s Natural Flow® flašica je jedinstvena po svom sistemu unutrašnjeg ozračivanja koji pomaže da se očuvaju vitamini C, A, & E. Unutar flašice vazduh se ne miješa sa mlijekom, čime se drastično smanjuje oksidacija. To omogućava djetetu da više uživa u procesu hranjenja jer ne mora da se bori sa negativnim dejstvima vazduha ili nelagodom koja proizilazi iz gutanja mjehurića. Dr. Brown's flašica pomaže pri uklanjanju problema kao što su: grčevi kod beba, podrigivanje, gasovi i štucanje. Sistem u potpunosti ventilira flašicu tako da se postiže hranjenje bez ulaska vazduha, koje je najsličnije dojenju. 

1. BEZ VAKUUMA I MJEHURIĆA
Unutrašnji sistem ozračivanja je jedini sistem koji eleminiše vakuum i mjehuriće vazduha koji se stvaraju u većini flašica za hranjenje. Ovaj sistem omogućava da vazduh iz prstena za cuclu prolazi kroz ventilacioni sistem i na taj način zaobilazi sadržaj u samoj flašici.
2. VAZDUH SE NE MIJEŠA SA MLIJEKOM 
Vazduh se potom kroz cjevčicu odvodi u prostor iznad mleka. Na taj način vazduh se ne miješa sa mlijekom, čime se drastično smanjuje oksidacija, pa se zadržavaju ključni sastojci kao što su vitamini C,A i E.
3. BEZ GUTANJA VAZDUHA
To omogućava djetetu da više uživa u procesu hranjenja jer ne mora da se bori sa negativnim dejstvima vazduha ili nelagodom koja proizlazi iz gutanja mjehurića. Sve to pomaže pri uklanjanju problema kao što su: grčevi, podrigivanje, bljuckanje, gasovi i štucanje.

4. ELIMINISANJE NEGATIVNOG PRITISKA
Eliminisanje negativnog pritiska postiže se utisak hranjenja najsličniji dijenju. Ovim jedinstvenim sistemom spriječava se nagomilavanje tečnosti u bebinom srednjem uhu. 

Za razliku od drugih, Dr. Brown’s flašice za bebe zadržavaju nivo hranjivih materija
Grafik pokazuje gubitak vitamina C u toku dvadesetominutnog simuliranog hranjenja. Nivo vitamina C je počeo da opada tokom petog minuta kao što je prikazano u ovom grafikonu, a vitamini A i E su počeli da opadaju kasnije. Vitamin C spriječava oksidaciju hranljivih materija i onog trenutka kada se izgubi, ostale hranljive materije postaju osetljivije na oštećenja. Odbor za nutricionizam i hranu Instituta za medicinu preporučuje unos vitamina C od 40 mg dnevno, 3 mg vitamina E i 400 mg vitamina A za djecu do šest mjeseci. 

Zašto je veoma važno da bebe unose hranjive materije bez gubitaka?
Sva tri proučavana vitamina važna su za zdravlje i rast odojčeta. Medicinska istraživanja pokazuju da djeca sa niskim unosa vitamina C su podložnija razvoju svakodnevnih bolesti. Neadekvatan unos vitamina E može da dovede do anemije i degeneraciju kičme i mozga. Kod odojčadi, nizak unos vitamina remeti rast kostiju i ometa razvoj koštanih ćelija što dovodi do slabo formiranih kosti. Vitamin A je takođe potreban da proizvede imunitet ćelija što je povezano sa povećanjem otpornosti na infekcije.


Na koji način Dr. Brown’s flašice za bebe čuvaju nivo hranjivih materija?
Kada vitamin C, za koji se zna da je osjetljiv na oksidaciju - degradira do određene tačke, vitamini A i E počinju da opadaju. Flašice korišćene u studiji razlikovale su se jedne od drugih u načinu na koji se vazduh nadoknađuje dok mlijeko ističe iz flašice. Samo jedna flašica,Dr. Brown's, imala je sistem koji omogućava da se vazduh kreće kroz bocu i da zaobiđe kretanje kroz mlijeko, bez formiranja mjehurića tokom isticanja mlijeka. Ostale flašice imale su više mehurića formiranih u mlijeku i samim tim niži nivo sva tri vitamina.  
 

Sačuvano u omiljne
Flašice 64000
2x150ml
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
37,90 KM
Sačuvano u omiljne
Flašice 63999
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
21,90 KM

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci