Blog
22.08.2023.

Kako tricikli pomažu razvoju motoričkih vještina?

Tricikli su već generacijama omiljeni među najmlađima kao prvi korak u svijet vožnje na točkovima. Sa napretkom tehnologije, čak i ovi klasični dječiji tricikli doživljavaju revoluciju. Predstavljamo vam Smart Trikes tricikle, koji spajaju tradicionalnu zabavu sa savremenim tehničkim inovacijama. U ovom članku, istražujemo šta čini Smart Trikes tricikle tako posebnim, zašto su postali omiljeni izbor roditelja mališana širom svijeta kao i to kako tricikli utiču na razvoj motoričkih sposobnosti.

Grube motoričke vještine počinju se razvijati u djetinjstvu i nastavljaju se poboljšavati tijekom djetinjstva. Oni uključuju velike pokrete tijela i sposobnost njihove kontrole, zahtijevajući korištenje velikih mišića u rukama, nogama i trupu. Važnost grube motorike ne može se precijeniti, jer one služe kao osnova za finu motoriku kao što je pisanje. Poteškoće s grubim motoričkim vještinama mogu utjecati na djetetov život na različite načine, uključujući njihov napredak u školi i ukupni kvalitet života.

 


Ukoliko se i dalje pitate zašto tricikli, evo nekoliko ključnih razloga zašto mnogi roditelji biraju tricikl kao prvi bicikl za svoje mališane.

  1. Ravnoteža i Koordinacija: Tricikli pomažu djeci da razvijaju osnovne motoričke vještine, uključujući ravnotežu i koordinaciju.

  2. Sigurnost: Tricikli pružaju veću stabilnost nego bicikli na dva točka. Djeca se osjećaju sigurnije dok se voze na triciklu, što pomaže u izgradnji njihovog samopouzdanja i osjećaja kontrole.

  3. Postepeno učenje: Tricikli omogućavaju djeci postupno učenje vožnje. Prvo ih roditelji koriste kao guralicu, zatim se nogama odguruju, a zatim uče koristiti pedale.
    Ovaj postepen proces olakšava djeci da razumiju osnove vožnje na dva točka kasnije.

  4. Zabava i razvoj: Vožnja tricikla pruža djeci osjećaj nezavisnosti i zabave. Oni mogu istraživati okolinu, voziti se po dvorištu ili parku i uživati u fizičkoj aktivnosti na otvorenom.

  5.  Društveni razvoj: Vožnja tricikla može biti društveno iskustvo. Djeca se često druže i igraju zajedno dok voze svoje tricikle, što doprinosi razvoju socijalnih vještina, takođe tricikli omogućavaju djeci da se osjećaju kao "veliki" dok se kreću slično kao i odrasli na svojim biciklima.
     


 

Kako da osnažite motoričke vještine vašeg djeteta pomoću tricikla?

Podrška i pomoć vašem djetetu da poboljša svoje motoričke vještine jedan je od najvećih darova koji mu možete dati, a tricikli mogu igrati ključnu ulogu na ovom putovanju. Većina Smart trike tricikala iz naše ponude mogu se koristiti već od 9. mjeseca, nude različite konfiguracije koje se razvijaju prema potrebama vašeg djeteta, prelazeći sa tricikla na guranje u potpuni tricikl.  Tricikl ne samo da uključuju sigurnosne karakteristike kao što su izdržljiva konstrukcija i podesivi pojas, već i podstiče razvoj i kretanje vašeg djeteta. Neke dodatne karakteristike uključuju odvojivu nadstrešnicu, ručku za roditeljsku kontrolu i torbu za odlaganje za dodatnu praktičnost. Mi ćemo Vam predstaviti revolucionarni proizvod SmarTrike x Kelly Anna, koji promoviše aktivnost i istraživanje od najranije dobi, podržavajući razvoj motoričkih vještina i samostalnost vašeg djeteta.
SmartTrike x Kelly Anna STR7 Stroller Trike odlikuje se privlačnim i originalnim dizajnom. Uzorci i boje koje je stvorila umjetnica Kelly Anna dodaju dozu umjetničke sofisticiranosti triciklu, čineći ga atraktivnim kako za roditelje tako i za djecu. Kelly Anna redovno radi i sarađuje s međunarodnim brendovima, od proizvoda do murala, odjeće, obuće i još mnogo toga, a poznata je po svojoj odvažnoj upotrebi boja i osnažujućim porukama integrisanim u njenu umjetnost.  

Pametna tehnologija je ono što ga čini najnaprednijim triciklom na svijetu, STR7 je prepun patentiranih tehnoloških karakteristika kao što su smarTrike jednoručno upravljanje bez napora, amortizer prednjeg točka, višestepeni modularni dizajn i mehanizam za sklapanja.

Smart trike proizvode možete pogledati na našem sajtu: Smart Trikes Tricikli
​​​​​​​

smarTrike STR5 Black - Folding 7 in 1 Baby Trike at Babies R Us

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci