Blog
07.06.2023.

Kako se pripremiti za prvo putovanje s bebom?

Ljeto stiže ubrzo i mnogi roditelji već planiraju svoje prvo ljetovanje sa svojom bebom. Međutim, putovanje s malim djetetom može biti izazovno, posebno ako to činite prvi put. Kako bismo vam pomogli da se pripremite za ovu avanturu, u ovom članku ćemo navesti nekoliko stvari od bebi opreme koje bi trebali ponijeti sa sobom na prvo ljetovanje. Tim povodom, misleći na svaki detalj Vašeg odmora, pripremili smo Vam ponudu koja obuhvata sve što je potrebno za siguran odmor, od kolica i autosjedalica do šeširića i kupaćih kostima

 

KOLICA

Kolica: Kolica su najvažniji komad opreme kada putujete s bebom. Ona će vam omogućiti da lako premještate dijete po plaži ili drugim destinacijama na putovanju. Odaberite laganu i lako sklopivu verziju koja će biti jednostavna za spremanje i prijenos. Preporučujemo lako sklopive modele različitih cjena za svačiji džep iz Bojprom ponude brendova Joie, Chipolino, Babyzen, Kikka Boo, Recaro..

 AUTOSJEDALICE

Autosjedalica: KORISTITE JE UVIJEK I BEZ IZUZETKA! Ako planirate putovati automobilom, OBAVEZNO imajte autosjedalicu. Ona će zaštititi vaše dijete u slučaju nesreće, a isto tako pružiti udobnost za vrijeme vožnje. U Bojprom ponudi imamo najveći izbor autosjedalica za sve dobne skupine i kilaže. Pronađite ih sve na našem web shopu www.bojprom.com ili posjetite naše radnje gdje će vam naši zaposleni pomoći pri ispravnom odabiru.

KENGUR NOSILJKE

Ako planirate hodati po nepristupačnom terenu ili kroz prirodu, nosiljka je vrlo praktična. Ona će vam omogućiti da nosite dijete na leđima ili ispred sebe i tako oslobodite ruke. Preporučujemo Babybjorn, Joie, Kikka Boo i Chipolino.

 

KREVET ZA PUTOVANJA

Krevetić za putovanja je kompaktan i sklopiv, idealan za putovanje. Ovaj će vam predmet omogućiti da vaše dijete spava u svom krevetiću na koji je naviknut bilo gdje na svijetu na sigurnom i udobnom mjestu. U Bojprom ponudi imamo veliki izbor prenosivih krevetića sa jednim ili dva nivoa; Chipolino Ariel, Capri, Merida, Bella.. Joie Kubbie, Kikka Boo So gifted i drugi..

TERMOSICA ZA HRANU

Ako dijete još uvijek jede na flašicu, termosica će vam omogućiti da napravite toplu vodu na bilo kojem mjestu. Također, možete je koristiti i za čuvanje mlijeka ili hrane za dijete.

TORBA ZA PELENE

Torba za pelene je izuzetno koristan predmet za putovanje. U nju možete staviti pelene, maramice, kremu za pelene i sve ostale stvari koje su vam potrebne kada mijenjate pelene vašeg djeteta.

S obzirom na to da putovanje s bebom može biti izazovno, uvijek je dobro planirati unaprijed i pripremiti sve stvari koje su vam potrebne. Navedene stvari od bebi opreme će vam pomoći da se osjećate spokojno i spremno za putovanje na bilo koju destinaciju!

Šta spakovati u bebin kofer za duže putovanje?

  • Flašice i četku za čiščenje flašica/adaptirano mlijeko ukoliko ga beba koristi;
  • Sterilizator
  • Dovoljno pelena za jednokratnu upotrebu, pamučne pelene
  • Specijalne pelene za vodu
  • Vlažne i papirne maramice
  • Bebi kremu za ojed,  prva pomoć, kozmetika (krema za sunčanje sa faktorom zaštite većim od 20, sapun, šampon, makazice, krema, četkica za zube)
  • Dovoljno odjeće za bebu, obuću, šeširić, kupaći/kupaće gaće
  • Pokrivač, prostirka za bebu, peškir za plažu,
  • Marama ili nosiljka za bebu
  • Ako nema u smještaju gdje ćete boraviti, ponesite i malu noćnu lampu, može vam zatrebati usred noći
  • Omiljenu dekicu ili igračku
  • Aparati i tablete protiv komaraca
Sačuvano u omiljne
BABYZEN™ YOYO 0+ set za novorođenčad Dizajniran za smještaj novorođe...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
400,00 KM
Sačuvano u omiljne
BABYZEN™ YOYO 0+ set za novorođenčad Dizajniran za smještaj novorođe...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
392,00 KM
Sačuvano u omiljne
Sigurnost, udobnost i praktičnost najvažnije su karakteristike za BABYZEN™ YOYO a...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
598,00 KM
Sačuvano u omiljne
Baby Björn nosiljka Mini mali je nosiljka za bebe koji se lako kori...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
Sačuvano u omiljne
Baby Björn nosiljka Mini mali je nosač za bebe koji se lako koristi za č...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
Sačuvano u omiljne
Zahvaljujući pametnoj sigurnosnoj ručici, Brisk LX buggy Joie kolica se mogu sklopiti i...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
260,91 KM
Ušteda 10%
289,90 KM

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci