Dr Browns TRENING CASA 270ML ROZA TC91011
DrBrowns

Dr Browns TRENING CASA 270ML ROZA TC91011

Šifra artikla: 63069
0,00 KM
26,90 KM
26,90 KM
Ušteda: 0,00 KM
Obavijesti me o sniženju

AKCIJA TRAJE DO 16.05.

Provjeri dostupnost
  • NZS
Količina: 1 Kom
2
1
Sačuvajte u listi želja
Pomoć

Trening čaše su odličan izbor za početak za vašu bebu. One imaju specijalan ventil koji omogućava jednostavan protok tečnosti dok beba pije i ne dozvoljava prosipanje tečnosti. Ovaj jedinstveni sistem sa mekanim jezičkom omogućava djeci lak prelaz sa flašice za bebe na čaše, dok su čaše sa tvrdim jezičkom idealne i kao glodalice za bebe. Dr. Brown’s trening čaše se lako rasklapaju, pune i čiste. Mogu se prati i u mašini za suđe na gornjim policama.

DrBrowns

Dr. Brown's Natural Flow® bočice je 1996. godine osmislio liječnik, a patentirane su 1997. godine. Bila je to prva dječja bočica koja je sadržavala sistem unutrašnjeg prozračivanja koji uklanja zrak, mjehuriće i negativni pritisak, koji se povezivao s konvencionalnim bočicama. Taj jedinstveni dizajn omogućio je majkama da se koriste jedinom bočicom s ventiliranim sistemom te uz pomoć pozitivnog pritiska spriječe ulazak zraka prilikom hranjenja dojenčadi. Na taj način je uklonjen problem do kojeg je dolazilo prilikom hranjenja sa standardnim bočicama. Ovako mlijeko do djeteta dolazi na prirodan način (Natural Flow), koji je vrlo sličan samom dojenju. I danas je Dr. Brown's jedina bočica koja funkcioniše na taj način.

Od kada se pojavila na tržištu, Dr. Brown's bočica je dobila mnoge nagrade za dizajn, ali i mnoga priznanja od medicinske struke. Kako bi zadržale visoke standarde, svaki proizvod odlikuje se jedinstvenim dizajnom koji osigurava bolju funkcionalnost za majke i bolje zdravlje za dijete.

Kako funkcioniše?

Dr. Brown's bočica sastoji se od patentiranog dvodijelnog  sistema unutrašnjeg prozračivanja, koji ne posjeduje niti jedna druga bočica. Riječ je o sistemu koji u potpunosti ventilira bočicu tako da se njome postiže hranjenje bez ulaska zraka, odnosno hranjenje s takozvanim pozitivnim pritiskom, koje je najsličnije dojenju. Prilikom hranjenja, zrak iz prstena za dudu prolazi kroz ventilacijski sistem i na taj način zaobilazi sadržaj u samoj bočici. Zrak se ne miješa s mlijekom, čime se drastično smanjuje oksidacija pa se zadržavaju ključni hranjivi sastojci poput vitamina C, A i E.

To omogućava djetetu da više uživa u procesu hranjenja jer se ne mora opirati negativnim učincima zraka ili neugodi koja proizlazi iz gutanja mjehurića. To pomaže pri uklanjanju problema poput kolika, podrigivanja, vjetrova i štucanja.

Prednosti za zdravlje (odnosi se i na staklene i na polipropilenske bočice)

Prva sveučilišna studija kojom se mjerila razina hranjivih sastojaka u majčinom i umjetnom mlijeku pokazala je da Dr. Brown's bočice, prilikom tipičnog dvadesetominutnog hranjenja, pomoću sistema unutrašnjeg prozračivanja pomažu u očuvanju važnih hranjivih sastojaka poput vitamina C, A i E.

Pomaže u zadržavanju vitamina C, A i E

Patentirani sistem unutrašnjeg prozračivanja dokazano smanjuje oksidaciju majčinog i umjetnog mlijeka, te zadržava ključne hranjive sastojke.

Hranjenje pod pozitivnim pritiskom

Dr. Brown's tehnologija prozračivanja omogućuje stvaranje pozitivnog pritiska bez suvišnog gutanja zraka, što je najsličnije dojenju.

Pomaže u smanjenju kolika

Budući da ventilacijski sistem uklanja negativni pritisak i mjehuriće, smanjuje se i pojava kolika, štucanja, podrigivanja i vjetrova.

Zašto Dr. Brown's?

Fokus kompanije Dr. Brown's je oduvijek bio na osmišljavanju inovativnih proizvoda za hranjenje, koji pridonose unaprjeđenju zdravlja i optimalnoj prehrani vašeg djeteta.

Karakteristika Vrijednost
Kategorija Trening čaše
Brendovi DrBrowns
Trenutno nema komentara
Uputstvo za korišćenje
Preuzmite uputstvo