Blog
18.11.2021.

Najsigurnije Britax Römer autosjedalice

Osigurajte svome djetetu najsigurnije vožnje uz fantastične popuste! Upoznajte proizvođača autosjedalica koji je na neovisnim testiranjima uvijek pri vrhu. Otkrijte zašto su Britax Römer sjedalice No. 1 u svijetu dječje opreme.

Većina modela Britax Römer autosjedalica može se koristiti duži period, jer objedinjuje par grupa što je, uz sigurnost, još jedan od glavnih razloga zašto ih roditelji biraju za svoje dijete. Dodatno, svaki od modela možete odabrati u raznim bojama, pa svakako pogledajte cjelokupnu ponudu na našem sajtu. Uz klasične kolekcije nijansi, možete zaviriti i u posebno Black Series izdanje svih modela.

Put razvoja top sigurnosti

1960-ih Britax je bio vodeći OEM dobavljač sigurnosne opreme za automobile poput kočnica, pojaseva, dodatnih svjetala za vozila i kaciga na području Velike Britanije i Europe. Ovaj brand je izgradio reputaciju u post ratnoj Europi gdje su potrebe za sigurnošću putnika cestovnih vozila postale jasne kroz opsežnu upotrebu i prihvatanje sigurnosnih pojaseva u ratnim avionima. Tvrtka je bila jedna od prvih koja je prepoznala ovu potrebu i dodala sigurnosne pojaseve za vozila u  proizvodni asortiman. 

Što je Britax činilo drugačijim bila je njegova vodeća kontrola kvalitete i procesi koji se posebice odnose na fizičko testiranje izdržljivosti i snage. Kao glavni doprinositelj razvoju prvih svjetskih standarda za pojaseve sjedišta (the British Standard in 1960) stručnost te vrhunsko ispitivanje i istraživanje tvrtke prepoznato je i dobro prihvaćeno od strane industrije i regulatornih tijela pod istim uslovima. 1966 tvrtka proširuje stručnost u sigurnosti vozila na sigurnost djece u automobilima u Velikoj Britaniji i Njemačkoj.

Lufki je izumio 1966.-67. u Ulmu (Njemačka) mladi otac i zaposlenik Römer-a, Hermann Wetter. Ideju za dječju autosjedalicu dobio je godinu ranije kad je vozio svoju novorođenu kćerku u kartonskoj kutiji na stražnjem sjedištu automobila iz Beča (Austrija) u Ulm. Na nagovor svoje supruge, tražio je bolje rješenje za siguran prijevoz djece u automobilu. 1969. stvorena je Peggy. U velikoj Britaniji, prva dječja autosjedalica bila je stilska Britax “Star Rider” dostupna u crvenoj, plavoj i sivoj boji za djecu od 6 mjeseci do otprilike 5 godina starosti sa itegriranim pojasevima u 5 tačaka.  Tzv. “Galaxy Harness” (pojasevi) za dječje sjedište mogli su se koristiti za djecu od 5-11 godina starosti kako bi ih zaštitili u automobilu.

Nasljeđe tvrtke utemeljeno je na sigurnosti kao i na automobilskoj industriji, za razliku od mnogih drugih proizvođača čije djelovanje leži na poslu igračaka i dječjih kolica. Britax ima jedinstveno know-how rođenje iz okruženja automobilske industrije i primjenjuje ga na razvoj kvalitetnih dječjih autosjedalica koje se besprijekorno uklapaju u ostale komponente vozila.

1970-ih, Britax donosi stratešku odluku da usmjeri sav svoj trud samo na autosjedalice za djecu, te se tvrtke Britax i Römer 1978. godine udružuju u zajedničku porodicu.  Dugo putovanje dovelo je Britax Römer do dječjih sjedalica, uz jasnu sliku: sigurnost putnika zapisana je u DNA tvrtke

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci